فیلر
فیلر
در تزریق فیلر یک لایه و یا یک بافت بسیار نرم از فیلر به پوست تزریق می شود که قصد اصلی از انجام این تزریق، پر کردن چین و چروک های صورت و بازگرداندن ظاهر و بافتی نرم تر به صورت می باشد. این تزریق در نقاط مختلف صورت امکان پذیر است و انواع مختلف با ماندگاری های مختلف دارد. فیلر ها یا همان پر کننده های پوستی موادی هستند که با استفاده از آن ها می توان فرو رفتگی ها ، چین ها و بافت از دست رفته را ترمیم کرد. و در صورتی که تمایل به افزایش حجم در قسمتی از صورت یا بدن وجود دارد میتوان از فیلر ها استفاده نمود.
انواع فیلر
چربی انسانی Tautologous fat
در این نوع تزریق فیلر، چربی بدن خود فرد، توسط تجهیزات خاص، از بدن گرفته می شود و پس از قرار دادن در دستگاه سانتریفوژ، مورد استفاده برای تزریق قرار می گیرد.
هیالورونیک اسید Hyaluronic Acid (HA)
هیالورونیک اسید، از ماده ای سازگار با بدن ساخته شده است و سبب چاق یا پر شدن قسمت مورد نظر می شود. این نوع ژل، بافتی نرم و ژله ای مانند دارد و محبوب ترین و مرسوم ترین فیلر در سراسر جهان می باشد.
کلسیم هیدروکسیل اپاتیک Calcium Hydroxylapatite (CaHA)
کلسیم هیدروکسیل اپاتیک ماده ی است که از استخوان بدن انسان حاصل می شود این ماده برای استفاده در فیلر ها به صورت میکروسکوپی در ژل های نرم دیده می شود، ثبات این فیلر ها به طور معمول بیشتر از فیلر های نوع هیالورونیک می باشد و دوام آن به طبع بیشتر خواهد بود.
پلی ال لاکتیک اسید Poly-L-lactic Acid
پلی ال لاکتیک اسید، سازگار با محیط است و این بدان معناست استفاده از آن در بدن ضرری به بدن انسان نمی رساند و سال هاست از آن در تجهیزات پزشکی استفاده می شود؛ مانند بخیه های جذب شونده.
کاربرد فیلر
تزریق فیلر در نواحی زیر چشم ، گونه ، بینی ، لب ، چروک ها ، خط خنده ، خط اخم ، جای جوش ، چانه انجام می پذیرد.
فیلرها با خاصیت پرکنندگی که دارند؛ میتوانند به خوبی چین و چروک ها و خطوط چهره را پر کرده و پوشش دهند. خطوط اخم، خنده و خطوط افقی پیشانی با تزریق فیلر به خوبی کاور شده و از بین میروند. همچنین از این مواد برای هم سطح نمودن اسکارهای آتروفیک یا فرو رفته نیز در کنار روشهایی مانند سابسیژن میتوان بهره برد. یکی از کاربردهای اساسی تزریق فیلر، به قرینه سازی اعضای صورت مربوط میشود. در بسیاری از افراد گونه ها، شقیقه یا لبها به دلایل گوناگون قرینه نیستند. تزریق فیلر میتواند با قرینه سازی اجزای صورت، یکی از اصول زیبایی که همان حفظ تعادل و قرینگی است را برقرار سازد. بیشترین کاربرد تزریق فیلر برای افرادی است که میخواهند در یک قسمت از صورت یا بدن خود حجم بیشتر و فرم بهتری را تجربه کنند. این کاهش حجم یا از ابتدا و به صورت ژنتیکی وجود داشته است یا به مرور زمان در اثر افزایش سن، کاهش وزن، سبک زندگی و … ایجاد گردیده. در هر صورت تزریق فیلر برای این موارد میتواند با بهترین نتایج همراه باشد.
مزایا
تزریقی سریع که با بی حسی موضعی انجام می شود. نتایج سریع با کمترین میزان عوارض (گاهی هیچ عارضه ای مشاهده نخواهد شد). ایجاد تغییرات نامحسوس.
معایب
نتایج این تزریق موقتی بوده و نیاز به تکرار تزریق خواهد بود. احتمال بروز کبودی و التهاب در برخی افراد وجود دارد. نتایج این تزریق، به مهارت و دانش پزشک بستگی دارد.
تزریق ژل
فیلر یا ژل ماده ژلاتینی مانندی است که با هدف جبران تحلیل چربی، صاف کردن چین و چروکها یا زیباسازی صورت زیر پوست تزریق میشود. هر ساله بیش از یک میلیون زن و مرد به کلینیکهای زیبایی مراجعه میکنند تا با تزریق ژل دوباره صورتی جوان و زیبا داشته باشند. جوانسازی صورت به روش تزریق ژل درمانی مقرون به صرفه است که هزینه بالا و دوران بهبود طولانی عملهای جراحی را ندارد. فیلرهای پوستی از مواد مختلف زیادی ساخته میشوند اما مارکهای موجود در بازار از ژل زیست تخریبپذیر متشکل از اسید هیالورونیک تشکیل شدهاند. اسید هیالورونیک یک اسید طبیعی است که در پوست انسان یافت میشود و به طور طبیعی جذب کنندة آب است و با تزریق آن باعث هیدارته شدن پوست میشود و قابلیت این را دارد که بیش از ۱۰۰۰ برابر وزن خود را در آب حفظ می کند.
به موازات بالا رفتن سن چربی و کلاژن پوست یعنی موادی کاهش مییابد که از افتادگی پوست جلوگیری میکند. بنابراین هر چه پیرتر میشویم، پوست نازکتر میشود و چین و چروک بیشتری روی پوست خودنمایی میکند. ژل پوست را به وضعیت روزهای جوانی برمیگرداند. ژل در نقاطی از پوست تزریق میشود که فرورفته است و باید محکمتر و کشیدهتر شود. غلظت ژلها با هم متفاوت است، هر چه ژل غلیظتر باشد، در عمق بیشتری از لایه درم (لایه میانی پوست) تزریق میشود تا چین و چروکها و فرورفتگیها را پر کند.
مراقبت های قبل از تزریق
- ممنوعیت از مصرف آسپیرین و هر داروی حاوی اسید استیل سالیستیک
- ممنوعیت از مصرف ویتامین E و مکمل های حاوی سیر، جنسینگ و جینگکو
- ممنوعیت از مصرف ایبوپروفن، داروهای مسکن ضد التهابی با دوز بالا، روغن ماهی و نیز هر نوع نوشیدنی الکلی
- مشخص شدن دقیق نقاط تزریق ژل قبل از انجام زیبایی
- کسب اطلاعات لازم در مورد تزریق ژل جهت کسب اطمینان بیشتر و آرامش خیال
مراقبت های پس از تزریق
- نحوه ی خوابیدن پس از تزریق: هنگام سعی کنید تا جایی که ممکن است از تماس صورت به بالش خودداری کنید. به این منظور از دو بالش زیر سرتان قرار دهید.
- جلوگیری از انجام تمرینات سخت ورزشی به مدت ۲۴ ساعت پس از تزریق
- جلوگیری از قرار گرفتن در معرض گرما و آفتاب به مدت ۲۴ ساعت پس از تزریق
- جلوگیری از نوشیدن الکل به مدت ۲۴ ساعت پس از تزریق
- جلوگیری از استفاده از لوازم آرایشی و کرم های ضدآفتاب به مدت ۲۴ ساعت پس از تزریق
- نوشیدن روزانه ۸ الی ۱۲ لیوان آب در هفته ی اول پس از تزریق
- انجام پیاده روی سبک پس از تزریق به بهبودی سریع تورم کمک می کند.
- جهت کاهش تورم پس از تزریق، از خوردن نمک و غذاهای شور دوری کنید.
- از فشار و یا ماساژ دادن محل تزریق جلوگیری کنید.
عوارض تزریق ژل
- کبودی خفیف اطراف محل تزریق:
این اثر معمولاً پس از دو تا سه روز برطرف میشود و در این مدت میتوان آن را با آرایش پوشاند.
- ورم کردن ناحیههای تزریق شده:
ورم معمولاً خفیف است و پس از گذشت 48 تا 72 ساعت دیگر جلب توجه نمیکند.
- بیحسی ناحیههای تزریق شده یا بخشهایی از صورت:
اکثر ژلها حاوی مقداری داروی بیحسی است، به همین دلیل بیمار پس از تزریق با بیحسی بخشی از صورت مواجه میشود. اثر دارو پس از دو تا سه ساعت از بین میرود و حس به صورت برمیگردد.
- قرمزی پوست:
قرمز شدن پوست معمولاً پیآمد تزریق، ماساژ شدید و واکنش خفیف پوست است. قرمزی پوست پس از دو تا سه روز برطرف میشود.
- جابجا شدن ژل:
ژل تزریق شده به مرور زمان از نقطه اولیه حرکت میکند.
- ژل در موارد نادر برجستگیهایی را زیر پوست ایجاد میکند:
این عارضه باید با مصرف دارو یا انجام جراحی درمان شود.
- ژل در موارد نادر باعث گرفتگی رگ میشود:
این عارضه مرگ بافت، نابینایی دائم یا آمبولی ریه را در پی دارد.
هزینه
هزینه ی درمان با توجه به ناحیه درمان و نیز نوع ژل استفاده شده و مسائل دیگر متغیر است. همچنین انتخاب کلینیک پوست و مو نیز در هزینه ی تزریق تاثیر گذار است. هیچ وقت به علت هزینه پایین یک نوع ژل آن را انتخاب نکنید. زیرا بعدا ممکن است دچار عوارض ناخوشایندی شوید.
تزریق چربی
تزریق چربی که در حقیقت زیرمجموعه ای از فیلرها می باشد و به آن پیوند چربی ، انتقال چربی و لیپوفیلینگ نیز گفته می شود ، روشی است که طی آن از چربی های بدن خود فرد برای پر کردن بی نظمی ها و شیارهای پوست صورت و نیز برای افزایش حجم برخی نواحی صورت استفاده می شود. بهترین محلهایی که میتوان چربی را برداشت کرد در افراد مختلف متفاوت است و منطقهای مناسب است که چربی آن با رژیم غذایی کم نمیشود .عموما بهترین مناطق قسمت خارجی ران و باسن هستند. اما به طور کلی تقریبا از چربی زیر پوست در هرنقطه ای از بدن میتوان بدین منظوراستفاده کرد ولی نواحی پهلو ها، رانها، کنار زانو و زیر شکم معمولا چربی مقاوم تری دارد.
کاربرد تزریق چربی
به غیر از برطرف کردن چین و چروک های عمیق پوست می توان در سایر بخش های دیگر جوانسازی از جمله:
- پر کردن مناطق لاغر فرورفته صورت مثل گونه وزیر چشم
- برجسته سازی لب ها ، گونه ها ،چانه
- برجسته سازی باسن
- بزرگ کردن سینه ها و بازسازی سینه
- جوانسازی دست و کاهش ظاهری عروق زیر پوست
- پرکردن اسکار یا جای زخم فرورفته و سوختگی ها
عوارض تزریق چربی
به دلیل اینکه برخی از چربی انتقال داده شده می تواند دوباره به بدن جذب شود، بیش از یک معالجه برای دستیابی به نتایج طولانی مدت دلخواه، مورد نیاز است. گرچه، با یک جراحی ماهرانه، معالجه های آینده معمول نمی باشند و ممکن است تا چندین سال نیازی به این کار نباشد. پیوند چربی نسبت به فیلرهای ترکیبی صورت بسیار گران قیمت تر می باشند، چرا که رویکرد پیچیده تری دارد. با این حال، این روش (پیوند چربی) با گذر زمان مقرون به صرفه تر خواهد بود، چرا که نتایج طولانی مدت تری دارد. پیوند چربی بلافاصله نتایج قابل توجهی را ایجاد می کند ولی اثرات کامل به مدت چندین هفته تا زمان ته نشینی تورم، قابل مشاهده نخواهند بود. دوره نقاهت این روش به طور معمول 2 هفته می باشد که در این 2 هفته در ناحیه تزریق شده تورم وجود دارد.
مزایا تزریق چربی
نتایج حاصل از تزریق چربی ماندگاری طولانی تری نسبت به تزریق فیلر دارد. چربی ها نسبت به سایر فیلرها (مواد پر کننده) انعطاف پذیرتر می باشند و می توانند به طور ایمن در هر جایی از صورت تزریق شوند. آنها حتی می توانند به عنوان جایگزینی مناسب برای مواد قابل تزریق همچون بوتاکس باشند تا ظاهر خطوط و چروک ها در اطراف پیشانی و چشمان شما را بهبود بخشند. البته گاهی به صلاحدید پزشک از تزریق چربی و بوتاکس با هم استفاده می شود. چربی، منبعی غنی از سلولهای بنیادی می باشد که می تواند به جوانه زدن پوست زیرین در ناحیه ی درمان در طول روند انتقال، کمک کند.
مراقبت های پس از تزریق چربی
مدت زمان لازم برای بهبودی عمل تزریق چربی از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما بیشتر افراد باید وقت خود را به گونه ای تنظیم کنند که هفت تا ده روز از محل کار و فعالیت های اجتماعی دور باشند.
- پس از عمل لازم است از کسی بخواهید که شما را به خانه برساند.می توانید رانندگی را بعد از برطرف شدن هر گونه ناراحتی از سر بگیرید.این فرآیند با توجه به محلی که به آن چربی تزریق شده است متفاوت است و برای باسن نیاز به استراحت طولانی تر است. پس از یک تا دو هفته ورم و کبودی ها بهبود می یابند.
- بهبودی اولیه چند هفته به طول می انجامد و پس از این مرحله ورم ها بهبود می یابند تا نتایج اصلی عمل قابل مشاهده شوند.بیماران می توانند نتایج نهایی را شش ماه بعد از عمل مشاهده کنند هر چند که بهبودی از چند روز بعد از عمل شروع به ظاهر شدن می کند و می توان نتایج تزریق را مشاهده کرد.
- در تزریق چربی به صورت، حداقل یک هفته استراحت لازم است و در این مدت بیمار نباید به کار برگردد یا فعالیت های روزهای معمول را داشته باشد.ورزش کردن نیز باید به مدت چند هفته محدود شود. اگر تزریق چربی به صورت با دیگر روش های درمانی همراه شود مدت زمان بهبودی افزایش می یابد.
- در تزریق چربی به باسن بلافاصله پس از جراحی بیمار ممکن است دچار کبودی یا ورم در آن ناحیه شود. درد با دارو کنترل می شود. هر بیمار نیاز به دوره بهبودی متفاوتی دارد. اما اغلب می توان انتظار راه رفتن پس از یک یا دو روز را داشت. در این عمل یکی از نکات مهم این است که تا هشت هفته بعد از عمل نباید روی باسن نشست و به بیماران توصیه می شود روی پهلو ها یا یا شکم بخوابند.